Veiledning

Hva er JuleJakten?

JuleJakten er en aktiv julekalender som er gratis og åpen for alle.

Dette er en fin måte å oppdage nye turområder i kommunen på samtidig som en får en spennende og aktiv førjulstid med mulighet for å vinne flotte premier.

Vi har plassert ut 24 poster i Stavangerområdet fordelt på 8 kart fra 1. desember. Alle stedene er lett tilgjengelige til fots, på sykkel, med barnevogn og i rullestol. Postene vil normalt ligge rett i nærheten av en lyskilde slik at det skal være mulig å få en fin tur på kveldstid også.

Dette er et lav-terskel tilbud som alle vil klare å finne fram til. Mer utfordrende opplegg er tilgjengelig på turorientering.no hele sommerhalvåret, eller orienteringsløp til Stavanger o-klubb.

Hvem kan delta?

Alle siddiser, gauker, jærbuer og andre kan delta i JuleJakten. JuleJakten passer for alle! Unge og eldre, med eller uten barnevogn, sykkel, gåstol, rullestol eller gåstaver.

Har du friske bein eller dårlige knær, men vilje og lyst på en tur rundt omkring i Stavanger? -Da passer JuleJakten for deg!

Hvordan komme dit?

Alle kartene har markert busstopp som passer for turen. På nettsiden er det beskrevet hvordan du enkelt kommer deg til postene og litt om spesielle omkringliggende attraksjoner som kan være greit å kombinere med turen.

Hvor er kartene? 

Alle kart blir gjort tilgjengelige 1. desember på julejakten.no. Kartene kan du se på mobil eller ved å skrive de ut på papir når du skal ut på tur. Kartene viser områder i Stavanger kommune. I år vil en del av kartene være utsnitt basert nettsiden MapAnt.no som har laget et noe forenklet orienteringskart over hele Norge. Kartene er ikke helt ordinære orienteringskart men inneholder mye av informasjonen for å kunne orientere seg rundt i terrenget. Dette gir da mulighet til å bruke nye spennende områder som aldri har blitt brukt til orientering tidligere!

 Hvordan ser postene ut?

Postene plasseres ut før 1. desember og kart blir tilgjengelige på julejakten.no fra 1. desember. Eksempel på en post ser du på flygebladet til høyre på siden.
Hvert post er i ca A4 størrelse og er merket med nummer og en kode. Alle postene er tilgjengelig for bevegelseshemmede i rullestol, og på kveldstid.

Postene finner dere midt i ringen som er markert på kartet. I eksempelet nedenfor er posten ved et hushjørne. Bygninger er grå eller svarte «firkanter» på kartet.

Hva finnes i området rundt postene?

Ved siden av kartet på nettsiden vises litt ekstra informasjon om området posten ligger ved for at du skal kunne lære litt om om byen. Gjerne skriv litt selv på Nyhet-siden hva du opplever på turen og post gjerne et bilde eller to på Instagram under taggen #julejakten.

Hvordan registrerer jeg bruker?

Alle som vil delta i trekning av premier må registrere en bruker på julejakten.no. Dette er gratis og e-postadresse blir ikke delt med noen. E-postadressen brukes kun for kontakt med deg når du har vunnet, og til informasjon om neste arrangement. Familier kan registrere flere brukere på samme e-postadresse.

Det anbefales å bruke navnet ditt eller lignende som brukernavn og ikke e-postadressen da brukernavnet kan bli synlig under «5 på topp»-listen på nettsiden når du har vært ute på tur.

Hvordan registrerer jeg postbesøk på nettsiden?

Koden på hver post kan registreres ved å gå inn på julejakten.no og registrering der. Du må logge deg inn/registrere bruker for å kunne registrere koden. Velg postnummer og fyll ut koden før du trykker «Registrer besøk»-knappen.

Hvordan registrerer jeg postbesøk med QR-kode?

Du kan bruke mobiltelefon med QR-kode-app og skanne QR-feltet på posten for automatisk og enklere registrering av postkoden.

Du må enten ha logget deg inn før første gang du skanner en QR-kode, ellers så må du logge inn og deretter skanne koden på nytt. Når du først har logget deg på skal det holde å skanne en gang.

Hva kan jeg vinne?

Hver dag i desember blir en dagsvinner trukket. Premiene er et gavekort på 300,- hver dag, og 500,- på julaften. Hovedpremien på julaften trekkes ut blant de som har registrert alle 24 postene. Vinnere blir kontaktet via e-post som ble oppgitt ved registreringen.

Når trekkes premiene?

Hver registrering gir deg ett lodd som er med i de resterende trekningene. Det betyr at jo flere registreringer du har, jo større vinnersjanse har du. Registreringen du gjør 1. desember er altså med i 24 trekninger. 🙂 Trekningen skjer normalt hver kveld for den foregående dagen. Uavhentede premier 15. januar tilfaller arrangøren.

Hvordan får jeg lagt ut bilder på slide-showet på nettsiden?

Bli med i den uformelle konkurransen om å ta det beste bildet i jakten på julen, og last det opp på Instagram med taggen #julejakten. Bildene i slide-showet på nettsiden oppdateres ca. hver time.

Smittevern

I disse tider er det viktig å holde avstand til andre og ikke ta på selve postene. Vask hender ofte og ikke gå ut ved symptomer på sykdom. Ved å følge myndighetenes anbefalinger er det bare å komme seg ut på en frisk og fin juletur eller to.

Problemer?

Har du problemer med å logge inn, registrere en post, bruke QR-kode, laste ned kart, finne fram til posten, eller bare å gi en tilbakemelding, ta gjerne kontakt på e-post julejakten@o-klubb.no.

Om oss

Stavanger Orienteringsklubb er en av distriktets største orienteringsklubber.

Klubben ble stiftet i november 1949, og har siden da hatt stor aktivitet. Medlemstallet har variert opp gjennom årene, men har øket de seneste årene og vi har nå ca. 190 aktive medlemmer.

Medlemmene deltar på løp både lokalt, nasjonalt og internasjonalt og vi har medlemmer på alle aldre og nivåer.
Klubben har kart i mange områder som brukes til løp og treninger og vi arrangerer hvert år flere o-løp.

Klubben har også et spennende turorienteringsopplegg hvert år som passer for de fleste. (https://turorientering.no/stavangerorientering/)

Har du lyst å prøve orientering eller er det noe du lurer på, kontakt oss på e-post stavanger@o-klubb.no eller les på hjemmesiden stavanger.o-klubb.no