Veiledning

Hva er Julejakten?

Julejakten er en aktiv julekalender som er gratis og åpen for alle.

Dette er en fin måte å oppdage nye turområder i kommunen på samtidig som en får en spennende og aktiv førjulstid med mulighet for å vinne flotte premier.

Vi har plassert ut 24 poster i Stavangerområdet fordelt på 5 kart fra 1. desember. Alle stedene er lett tilgjengelige til fots, på sykkel, med barnevogn og i rullestol. Postene vil normalt ligge rett i nærheten av en lyskilde slik at det skal være mulig å få en fin tur på kveldstid også.

Dette er et lav-terskel tilbud som alle vil klare å finne fram til. Mer utfordrende opplegg er tilgjengelig på turorientering.no hele sommerhalvåret, eller orienteringsløp til Stavanger o-klubb.

Hvem kan delta?

Alle siddiser, gauker, jærbuer og andre kan delta i Julejakten. Julejakten passer for alle! Unge og eldre, med eller uten barnevogn, sykkel, gåstol, rullestol, ski, truger eller gåstaver.

Har du friske bein eller dårlige knær, men vilje og lyst på en tur rundt omkring i Stavanger? -Da passer Julejakten for deg!

Hvor vanskelig er det å finne postene?

Postene i Julejakten er plassert i nærheten av en lyskilde og det skal i utgangspunktet være mulig å kjøre rullestol til alle postene. Julejakten regnes som grønn tur og passer godt for barn som går selv eller sitter i vogn i følge med voksen.

Hvordan komme dit?

Alle kartene har markert busstopp som passer for turen. På nettsiden er det beskrevet hvordan du enkelt kommer deg til postene og litt om spesielle omkringliggende attraksjoner som kan være greit å kombinere med turen.

Hvor er kartene? 

Alle kart blir gjort tilgjengelige 1. desember på julejakten.no. Kartene kan du se på mobil eller ved å skrive de ut på papir når du skal ut på tur. Kartene viser områder i Stavanger kommune.

Hvordan ser postene ut?

Postene plasseres ut før 1. desember og kart blir tilgjengelige på julejakten.no fra 1. desember.

Eksempel på en post ser du her:

Hvert post er i ca. 15×15 cm størrelse og er merket med nummer og en kode.

Postene finner dere midt i ringen som er markert på kartet. I eksempelet nedenfor er posten ved et hushjørne. Bygninger er grå eller svarte “firkanter” på kartet.

Hva finnes i området rundt postene?

Ved siden av kartet på nettsiden vises litt ekstra informasjon om området posten ligger ved for at du skal kunne lære litt om om byen. Gjerne skriv litt selv på Nyhet-siden hva du opplever på turen og post gjerne et bilde eller to på Instagram under taggen #julejakten.

Hvordan registrerer jeg bruker?

Alle som vil delta i trekning av premier må registrere en bruker på julejakten.no. Dette er gratis og e-postadresse blir ikke delt med noen. E-postadressen brukes kun for kontakt med deg når du har vunnet, og til informasjon om neste arrangement. Familier kan registrere flere brukere på samme e-postadresse.

Har du allerede registrert en bruker i Postjakten, da kan du bruke den for å logge inn på Julejakten også.

Det anbefales å bruke navnet ditt eller lignende som brukernavn og ikke e-postadressen da brukernavnet kan bli synlig under “5 på topp”-listen på nettsiden når du har vært ute på tur.

Hvordan registrerer jeg postbesøk på nettsiden?

Koden på hver post kan registreres ved å gå inn på julejakten.no og registrering der. Du må logge deg inn/registrere bruker for å kunne registrere koden. Velg postnummer og fyll ut koden før du trykker “Registrer besøk”-knappen.

Hvordan registrerer jeg postbesøk med QR-kode?

Når du er pålogget reistreringsiden på nettsiden kan du trykke på bildet av QR-koden for å skanne QR-feltet på posten for automatisk og raskere registrering av postkoden. Første gang får du spørsmål om å gi tillatelse til å bruke kamera for å kunne skanne koden.

Alternativt kan du bruke kameraet på telefonen og skanne koden.

Hva kan jeg vinne?

Hver dag i desember blir en dagsvinner trukket. Premiene er et gavekort fra Stavanger Sentrum AS på 300,- hver dag, og 500,- på julaften. Hovedpremien på julaften trekkes ut blant de som har registrert alle 24 postene. Vinnere blir kontaktet via e-post som ble oppgitt ved registreringen.

Når trekkes premiene?

Hver registrering gir deg ett lodd som er med i de resterende trekningene. Det betyr at jo flere registreringer du har, jo større vinnersjanse har du. Registreringene du gjør 1. desember er altså med i 24 trekninger. 🙂 Trekningen skjer normalt hver kveld. Første trekning skjer 1. desember. Uavhentede premier 15. januar tilfaller arrangøren.

Postjakten

Stavanger Orienteringsklubb arrangerer en postjakt ved andre anledninger vi kaller Postjakten. Følg med på postjakten.no for å se når neste arrangement begynner.

Problemer?

Har du problemer med å logge inn, registrere en post, bruke QR-kode, laste ned kart, finne fram til posten, eller bare å gi en tilbakemelding, ta gjerne kontakt på e-post julejakten@o-klubb.no.

Om oss

Stavanger Orienteringsklubb er en av distriktets største orienteringsklubber.

Klubben ble stiftet i november 1950, og har siden da hatt stor aktivitet. Medlemstallet har variert opp gjennom årene, men har øket de seneste årene og vi har nå rundt 200 aktive medlemmer.

Medlemmene deltar på løp både lokalt, nasjonalt og internasjonalt og vi har medlemmer på alle aldre og nivåer.
Klubben har kart i mange områder som brukes til løp og treninger og vi arrangerer hvert år flere o-løp.

Klubben har også et spennende turorienteringsopplegg hvert år som passer for de fleste. (https://turorientering.no/stavangerorientering/)

Har du lyst å prøve orientering eller er det noe du lurer på, kontakt oss på e-post stavanger@o-klubb.no eller les på hjemmesiden stavanger.o-klubb.no